En skjult perle i Hellas

På tur til Hellas fra Ancona, Italia hadde vi ingen anelser om hvor vi skulle dra eller hvor vi rett og slett skulle bo. Dermed var det rein lykke når vi kom frem til kaia ved Patras i Hellas, at vi ikke hadde anelser om hvor tid bussene gikk. En ting viste vi og det var at det ikke går tog fra Patras akkurat nå. Dette er grunnet arbeid på en stor strekning av togbanen (noe de har brukt ekstremt lang tid på). I forkant av turen hadde vi blitt kjent med at tog banene ikke strekker seg ut over hele Hellas. I tillegg til at Hellas er kjent for tog streiker. Men ettersom vi ikke skjønte pæra av hva som stod på busstoppene, stod vi der som tre spørsmålstegn. Over gaten stod det tre Taxi biler som ventet på kunder og lite viste vi at vi var kundene. Bussene videre fra Patras går ikke så ofte som vi håpte på og med null kunnskap om det greske språket, var den raskeste veien å komme seg videre med Taxi. Vi hadde ingen anelser om prisene når det kom til Taxi i Hellas, dermed gikk vi sjenert bort til den ene Taxi sjåføren for å spørre ydmykt om prisen til den nærmeste busstasjonen. Taxi sjåføren var en australsk mann som hadde bodd i Hellas i over 20 år, dette gjorde kommunikasjonen mye enklere for videre veier. Overraskende for oss er det ikke dyrt å ta en Taxi tur i Hellas og vi spurte to ganger for å høre om prisen var riktig. Etter en kort samtale med hverandre fant vi ut at dette var en sjanse vi burde ta. 

Da vi satt oss i bilen ble det fort om til en trivelig kommunikasjon. Plutselig spurte han om hvor vi hadde tenkt oss etter det planlagte busstoppet, da ble samtalen om til få ordvekslinger. Med ingen planer i baklommen var sjåføren imponert over at vi ikke hadde planlagt noe som helst unntatt et mål om å se hovedstaden Athen. Uten noen spørsmål kom sjåføren med gode anbefalinger og tips. Da han spurte om hva annet som var hovedmålet å se eller oppleve, svarte jeg kjapt med at jeg hadde lyst å bade i “blått” vann. Anbefalingen sjåføren kom med, var et lite sted som heter Akrata. Med våre spontane tanker fant vi ut at dette måtte vi prøve og ikke minst stole på en som er lokalt kjent. Prisen på Taxi turen var allerede på forhånd avtalt men økte litt ettersom vi gikk for sjåførens anbefaling. Taxi turen landet dermed på ca 800 kr fra Patras til Akrata delt på tre personer, dette var inkludert 100 kr i tips til sjåføren. 

Akrata er et lite sted mellom byene Patras og Kiato. Med sine 1429 personer som bor der, var det lite tegn på liv om dagen. Kvelden derimot var det fullt ved strand gaten. Det virker som befolkningen trivest best med kvelds tilbudene. 

 

Overnatting

Etter Taxi sjåføren satt oss av ved strandkanten i Akrata, lette vi etter en plass å overnatte ved. Øyekastet landet på et hotell som så bra ut utenfra med både strand senger og utebar. 

 

Galleribilde av overnattingsstedet(Bilde fra booking.com. Klikk på bildet for å komme til booking.com å se videre bilder eller for å booke overnatting hos Akrata Beach Hotel)

 

Prisen for oss 3 ble ca 230 kr per pers for natten. Rommet var i normal standard form, det var også en balkong som viste en liten gate og stranden fra siden. Med den ekstremt korte veien til stranden med små runde steiner og gratis solsenger (noe som man bør være obs på ved en strand, er at ikke alle solsenger er gratis! ) ble vi liggende og badet i flere timer. Dette førte til at jeg ble kraftig solbrent ettersom jeg undervurderte solen. Selv med 50 i solfaktor må man smøre oftere enn man ville ha gjort i Norge. Vi likte oss så godt i Akrata at vi ble der i 4 dager før vi dro videre. 

 

 

Mat

Vi ble fort faste gjester hos restauranten Pregio som ligger i samme gate som Akrata beach hotell. Denne restauranten tilbydde den beste pizzaen jeg har spist i mitt liv! Vegetarianer pizzaen var bedre enn den italiensk pizzaen vi fikk i Italia og med blide, service innstilte ansatte koste vi oss sikkelig. Videre må man gå et lite stykke opp mot sentrum for å komme til mat butikker. Den eneste mat butikken vi fant var ikke den største, men man finner lett noe man kan knaske på gjennom dagen for å spare litt penger. Her er også lokal baker som tilbyr øye godteri for alle mann.

 

Butikker

Sentrumet i Akrata er ikke stort, dermed blir det ikke shopping muligheter. De eneste butikkene vi fant var utstyr butikker til et strand besøk. Etter noen timer i vannet fant vi ut at vi ville snorkle under vann og letingen etter en butikk som tilbydde dette var ikke lange veien å gå. Butikken (husker dessverre ikke navn) ligger i samme gate som Akrata Beach hotell, feiltagelsen vi gjorde var å kjøpe snorklene her. Senere fant vi ut at like ved krysset i sentrumet er det en outlet butikk med samme utstyr til et strand besøk. Dermed “tapte” vi noen hundre lapper. 

 

(under kan du se en vlog jeg filmet fra Italia til Akrata, Hellas)

 

Videre fra Akrata kan man verken ta buss eller tog. Dette er fordi bussen og toget kjører hovedveien og ikke innom Akrata. En må ta Taxi til den nærmeste buss eller togstasjonen. Vi valgte å ta Taxi til Kiato som er den nærmeste togstasjonen for å komme oss videre til Athen. Prisen på taxi turen lå på ca 600 kr delt på 3. 

 

 

#Reise #Akrata #strandferie #Hellas 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg