Tenke liste før Backpacking reise

Når en gjeng drar på interrail eller såkalt backpacking tenker man som oftest ikke på hver minste ting. Tankegangen er at alle tingene som blir pakket ned skal også bli bært på. Dermed er det et håp om at kanskje de andre har tatt med seg det en selv ikke har husket på eller fått plass til. Dette skjedde med oss. Med 75 liter på ryggen var det ikke plass til allverden som man kanskje kunne ha tenkt å hatt med seg på en 30 dagers tur. Mangel på bestikk og riktige klær til været stod høyt på listen av mangler. Siden vi ikke hadde planlagt noe spesielt ved turen, var det vanskelig å vite hva som skulle prioriteres i sekken. Det hele endte med at jeg kjøpte noen nye klær som passet til været og hev noen av de gamle klærne for å få plass til de nye. Planlegging er egentlig nøkkelen til backpacking. Jeg er selv ikke så glad i å pakke til reiser og ender fort opp med å pakke den siste dagen eller på selve reise dagen! Dermed går ting fort i glemmeboken. Å være så spontan som vi var på denne reisen gjorde det hele mye mer kjekkere, Selv om det hadde vært greit å ikke måtte kjøpe nye klær hele tiden. Dermed har jeg kommet opp med en tenke liste om hva som er viktig å tenke på når en skal pakke.

 

Tenke-listen

 • Sjekk været på de forskjellige destinasjonene. Været vil nok ikke være akkurat som værmeldingen sier men det er fint å ha et utgangspunkt på hva man bør og ikke bør ha med av klær. Dette gjelder også ved fottøy. 

 

 • Vurder lakenpose! Dette er en super kjekk pose som er et alternativ til den klassiske soveposen. Gjerne på forskjellige hostel koster det litt ekstra for laken eller så må man bruke brukte laken og det er ikke så kjekt. 

 

 • Førstehjelpssaker er noe som bør alltid taes med på tur. For at det ikke skal ta så mye plass, er det best å kjøpe en førstehjelps reiseutgave. Man vet aldri hvor tid uhell er ute, et typisk tilfelle er at det kan forekomme et lite sår eller store gnagsår!

 

 • Hodepute/ørepropper/øynemaske er tre ting som kommer til å bli satte pris på ved tog reiser. Ved lange dager på toget er det gull verdt å kunne lene seg bak uten å få nakkesleng. I tillegg er det greit å få kunne sove litt uten å bli irritert fra lysene på toget (her er det viktig og passe på hvor du legger verdisakene dine mens du sover). 

 

 • Reiselomme med nakkerem/ magebelte er de to sikkerhets tips som er lurt å vurdere. Dette gir en ekstra trygghetsfølelse ettersom de er inntil kroppen. Men vær fortsatt varsom, tyver klarer alt!

 

 

 • En dagbok kan fylles med gode eller vonde minner mens turen foregår. Jeg tok vare på forskjellige billetter og andre småting som kunne bli limt og klipt inn i dagboken. Ettersom jeg ikke orket å lime og klippe på turen oppbevarte jeg tingene i en liten pose. Deretter limte og klipte jeg inn tingene i dagboken når jeg kom hjem. 

 

 • Reiseadapter brukes for å lade opp de elektriske tingene dine underveis, i ulike deler av verden benyttes det ulike typer stikkontakter dermed er det lurt å skaffe seg en universaladapter. 

 

 • Om du tar i bruk kamera eller PC er det lurt å ha med ekstra minnekort for å sikre at man har nok plass til å skape nye minner. 

 

 • Idoform Travel er tabletter/tyggegummi/kapsler som er lure å ha med om en er redd for at maten i utlandet skal gjøre deg dårlig. Idoform har et høyt innhold av levende melkesyrebakterier fra godt dokumenterte bakteriestammer, blant annet LGG og bifidobakterier. Melkesyrebakteriene brukes for å bevare balansen i tarmen. Les mer HER.

 

 • Det finnes også kjekke kort som kan være greit å ha med seg på tur. Europeisk helsekort er et kort som sikrer deg nødvendig helsehjelp i et annet EØS-land, hvis du skulle være uheldig på reisen. Du har rett til å få et slikt kort hvis du er medlem av folketrygden og er statsborger i Norge. Du kan lese mer om kortet HER. Om du har Førerkortet er det greit å ha med dersom du har planlagt turer til f.eks Hellas, hvor det går an å låne scooter for en billig pris.

 

 • Andre ting som er helt nødvendig for å komme seg til utlandet er et gyldig pass (om passet ikke er gyldig er det lurt å fornye passet 3 måneder før avreise). To bankkort er lurt å ha med ettersom det kan forekomme tyveri, les mer om hvordan man kan unngå tyveri på tur HER. I noen land trengs det visum for å komme inn, dette må søkes på forhånd (skjekk også om du må printe ut papirene). Vaksinekort, om det er påkrevd av landet. 

 

#Reise #reising #backpacking #interrail #blogg

5 kommentarer
  1. Kos deg på tur! 😀 Savner skikkelig å reise selv, men student tilværelsen gir meg verken penger eller tid til overs 😛 Utrolig kult design du har på bloggen din! Kosta det mye?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg