CINQUE TERRE: KYST LANDSBYENE

Siden Cinque Terre fikk status som nasjonalpark og i 1997 oppskrevet på UNESCOs verdensarvliste, har landsbyene vært en av Italias mest besøkte turistmål. Cinque Terre består av 5 kyst landsbyer (Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore) som ligger mellom byene Genova og La Spezia. Landsbyene er bygget langs bratte fjellsider med en fantastisk sjø utsikt noe som gjør at landskapet skiller seg ut fra andre byer. Husene er bygd tett og de trange gatene er stappfulle med forventningsfulle turister om sommeren. 

 


 

Fakta:

 Cinque Terre tilhører Italiensk territorium.

 Valutaen er Euro 

– Beste tiden å reise er før sommeren eller i sommeren for å oppleve de utrolige fargene og det gode været. Her vil være fult av turister men om du velger å dra sent høst /vinter når det er mindre turisme kan du gå glipp av de magiske fargene. 

 


 

Reisen Hit: Det går direktefly fra Oslo til Milano. Deretter må man ta toget Pisa­-Riomaggiore for å så bytte tog i La Spezia (som ligger et stykke unna de 5 landsbyene). Det er også mulig å komme seg hit ved sjøvegen. Når vi skulle til de 5 kyst landsbyene tok vi ikke fly. Da dro vi til byen Genova (med tog) for å så komme oss videre til byen La Spezia (tog). Vi overnattet i La Spezia siden det var billigere og ikke så langt unna de 5 landsbyene.

 

 
 
(Under kan du se vlogen min fra Cinque Terre 2018) 

 

Muligheter: Siden Cinque Terre er en nasjonalpark tilbyr landsbyene vandringsturer. De fleste vandringsturene er gratis men for å gå de populære stiene må du kjøpe et Cinque Terre kort som tilbys som to varianter. 

 

Av de 5 landsbyene syns jeg at det er 3 landsbyer som skiller seg ut fra resten. Dette er Manarola, Monterosso og Vernazza. Den dramatiske beliggenheten til Manarola gjør at landsbyen er et populær mål blant turistene. Flere tusen turister har stått langs den kjente stien i Manarola for å få et perfekt bilde med landsbyen bak seg. De lokale byr på god mat og en fantastisk italiensk følelse av å være der. Noe man kan være obs på er at restaurantene er dyrere enn en restaurant i f.eks La Spezia. Dermed er det like greit å ta med seg matpakke til landsbyene (om man bor i f.eks La Spezia eller i en by lengre vekk) for å spare på matbudsjettet.

 

 

Vernazza er også en fotogen by. Den har et dramatisk landskap som gjør at turismen strømmer til. Her er klippebad og utedørsdusjer. Jeg har dessverre ingen bilder fra Vernazza. Den tredje landsbyen som skiller seg ut fra de andre er Monterosso. Monterosso tilbyr den største stranden av de 5 landsbyene. Her er det absolutt verdt å ta en avslapnings dag. Stranden er fylt med private solsenger som kan leies for ca 8 euro (for hele dagen). Det finnes også et gratis område, men dette er lite og som oftest fullt. 

 

 

Nyttige Lenker:

Togtider: trenitalia.it

Hostel : hostelworld.com

Ferger: navigazionegolfodeipoeti.it

 

#italia #backpacking #reise #interrail #foto #fotografi

6 kommentarer

Siste innlegg