25 måter å spare til reiser som student

Nå som jeg har blitt student og vet også at jeg kommer til å være student 3 år frem i tid. Hvordan skal jeg ha penger nok til å dra på de turene jeg vil ? Hvordan skal jeg slukke reise tørsten? Akkurat nå studerer jeg deltid, noe som vil si at jeg får ca 4.000 kroner fra lånekassen hver måned. HVA? ja det er utrolig lite å overleve med, men det er ment til å ha jobb ved siden av. Jeg har ikke noe fast akkurat nå og jeg har flyttet hjemme fra, så her er utgifter. Jeg har vært heldig når jeg bodde hjemme og gikk videregående skole. Da hadde jeg fast helgejobb og tilkallings jobber ved siden av. Dermed har jeg spart en del, noe som gjorde at jeg kunne dra på Interrail sommeren 2018. Jeg har også flere planlagte turer dette året. jeg har allerede vært i Gdansk (polen) hvor det var veldig rimelig for en nordmann. Dessuten skal jeg snart hjem. Så hvordan forminsker/ sparer jeg på utgiftene? Se under for tips. 

 


MÅTER Å SPARE PENGER PÅ FØR EN REISE

 

 • Opprett en reisekonto i banken din -> Etterpå sett opp en mikrosparing avtale. Mikrosparing avtale er en super avtale for å spare smått uten at du merker det. Hver gang du drar kortet legges av det beløpet du ønsker inn på reisekontoen din. Jeg har 10 kroner for hvert drag jeg tar med bank kortet mitt. Som student kommer det alltid småting som man må handle inn til hybelen. Det kan være lurt å ha tankegangen: dette koster 50 kroner + 10 kroner for mikrosparing,  totalt 60 kroner.

 

 •  Ha et hverdags budsjett! Jeg sverger at dette funker mye bedre enn å dra på butikken uten en handleliste. Det er fult   mulig å leve med en varierende kost på 300-400kr per uke. Trenger du tips til hvordan ? Følg fattig.student på Instagram.

 

 •  Selg unna ting du ikke trenger! har du noe du ikke trenger eller bruker? bruk finn.no eller facebook sider for å selge     unna unødvendige ting.

 

 • Skaff deg gratis bonusordninger som Trumf. Dette kortet kan du bruke når du handler på Kiwi, Meny, Eurospar, Spar.  Her kan det være lurt å handle når det er Trumf dag. Det bruker å være på torsdager. Da får du for eksempel 17 % bonus på frukt og grønt og 3 % på resten.

 

 • Prøv å skaffe en tilkallingsjobb, du trenger ikke noen fast jobb for å få til en reise. Det er fult mulig å jobbe 1 til 2 helger i måneden for å få inn litt ekstra sparepenger.

 

 • Bor du på en dyr plass? Da er det kanskje lurt å bytte hybel eller flytte inn i et bofellesskap. Dette er ikke det                  kjekkeste  punktet som er, men man kan spare utrolig mye ved å flytte til en plass hvor det er inkl strøm og internett. Ikke minst jo flere personer man er jo billigere blir det.

 

 • Er du veldig glad i å trene? flott at vi bor i Norge med utrolig mange fjell og flott natur som kan brukes. Bruk heller naturen enn å gå på treningssenter. Man kan spare en god del på dette i løpet av et år. Om du absolutt ikke vil avslutte treningssenteret kan du kutte på andre steder. Men om du går en eller 2 ganger i uken eller sjeldent så er det bedre å spare på dette punktet og komme seg ut i stedet.

 

 • Mat er som sagt utrolig viktig, vi kan jo ikke leve uten! Som student er det viktig å gi mat til hjernen etter flere tunge lese timer. Da er det alltid kjekt å ha med seg en sunn hjemmelaget matpakke. Du trenger ikke å gå inn i kantinen hver dag for å kjøpe noe å tygge på. Dette blir utrolig dyrt tilslutt! En hjerne vekker er å summere sammen alle pengene du har brukt i kantinen den siste måneden. Da kan du tenke over at de pengene kunne gått til noe du virkelig vil: REISE.

        Orker du ikke å stå opp for å lage matpakken? ikke fortvil, du er ikke alene og da er det fort gjort å dra til kantinen.                 Men dette slepper du om du lager matpakken dagen før. Du kan lage enkle ting som kjøleskapsgrøt, skive med noe               godt inni, dip og grønnsaker. Et tips er å søke: matpakke på Pinterest, her kommer opp så mange inspirerende                       matpakker som du kan herme etter.

 

 • Vil du finne på noe å gjøre med en venn? I stedet for å gå ut å bruke mye cash kan dere være inne å se på film med billig snacks eller gå på kafe i stedet for en restaurant.
 • SALG! kjøp alltid nye klær, møbler på salg. Her er det lurt å se i kundeavisene til de forskjellige butikkene.

 

 • Ved jul eller bursdag, ønsk deg reisegavekort, mat gavekort eller penger.

 

 

Foto: Reisetuppa.blogg.no

 

 

 • Last ned appen Too good to go , dette er en app som bidrar til mindre mat svinn. Du kan få mat for en mye mindre penge og restaurantene, bakerne, butikkene slepper å kaste maten.  VINN VINN

 

 • Om du har mulighet til å dra hjem i helgene kan du spare deg noen kroner ved å spise hjemme hos foreldrene dine.

 

 • Prøv å roe ned det du er hektet på, enten det er pepsi max, red bull eller snus. Dette kan du spare mye på etterhvert. En god app for å holde deg motivert er Habitbull. Der kan du krysse av de dagene du har klart deg uten den “tingen”.

 

 • Bruk studentrabatter ! Det finnes utrolig mange studentrabatter overalt, tenk på det neste gang du kjøper noe… er det studentrabatt her?

 

 • Gratistorget på finn.no, er det noe du mangler? kanskje et bord eller en stol? Dette er unødvendig å kjøpe før du har sjekket ut gratistorget på finn.no eller gi bort sider på Facebook. Kanskje du finner en slitt stol som går an å pusse opp?

 

 • Om du har jobb er det lurt å sette inn penger på Bsu. Her kan du spare 5000kroner i skattefradrag om du sparer opp 25.000 kroner i året. Da sparer du på to fronter!

 

 • Reis med kollektiv! Dette er absolutt den billigste måten å komme seg frem til dit du skal. Om sommeren/vår/høst er det greit å bruke beinene eller sykkel for å spare de pengene du hadde brukt til kollektiv transport.

 

Foto: Reisetuppa.blogg.no

 

 • Sammenlign priser. Det er kun noen små kroner i forskjell i ved priser, men tilslutt er det faktisk mange kroner det er snakk om. Gjelder både strømpriser, mat, møbler osv.

 

 • Bruk det lokale biblioteket. Her kan du låne gratis bøker, film, lydbøker.

 

 • Avhengig av strømmetjenester? nesten alle bruker tjenester som Viaplay eller Netflix. Del regningen med en venn eller familiemedlem, da sparer du noen kroner!

 

 • Begrens deg når du er ute på byen, du trenger ikke å drikke deg full for å ha det gøy.

 

 • Finn på aktiviteter som går an å gjøre ute, dra på en overnattingstur i skogen med venner eller sjekk om det er noen gratis arrangement som foregår i byen din.

 

 • Meld deg på ulike medlemsklubber, som f.eks kappahl, cubus osv for å få diverse tilbud.

 

 • Gå gjennom gamle synder, er det en ting du har brukt mye penger på ? se over hvordan du har brukt pengene dine det siste halvåret og legg en plan over hvordan du kan bruke pengene bedre.

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg