En natt i Gjøvik marka

 

Nå er det vår og snøen har begynt å smelte her i Gjøvik. Det er fortsatt en god del snø i skogen og rundt om men, det begynner å nærme seg slutten. Jeg har sjekket værmeldingen flere uker i forveien for å se hvilken helg som er best egnet til overnatting ute. Endelig kom denne helgen med laveste temperatur ca 2*C på natten. Jeg hev meg rundt å kjøpte nye soveposer, sekk og ticket to the moon hengekøye. Det som jeg var ekstra spent på, var å prøve den nye hengekøyen. Jeg har hørt utrolig mye bra om ticket to the moon hengekøyen, så jeg gledet meg til å få satt den opp. Turen startet i Gjøvik Sentrum, hvor vi fulgte pilegrimsleden helt til steinsjord. Deretter gikk vi inn i Gjøvik marka, hvor det er gode skispor! Så gjerne ta med ski for turen om vinteren/ begynnelsen av våren.

 

Pilegrimsledens logo.  Foto: Reisetuppa.blogg.no

 

Vi gikk og gikk helt til vi fant oss en fin plass å sove. For å komme oss til denne fine utsiktsplassen måtte vi gå igjennom noen dype meter i snøen. Noe som var slitsomt til tider. Det aller første vi gjorde når vi kom frem var å trampe ned snøen, hvor vi skulle sove og spise. Noe som kan være vanskelig om vinteren er å lage bål. Stort sett fordi det kan være flere meter ned med snø før man når bakken.

 

Vi tok ikke med oss sag, noe som kan være dumt. Uten sag får man ikke tak i sikkelig vedkubber som kan brenne lenge. Derfor er det lurt å ta med seg noen vedkubber eller å ha med en sag. Bålet vårt holdte jeg i livet et par timer, dette med bare små grener og tørr bark. Men som vi kaller det på engelsk det var et “needy” bål. Dermed var det et himmelsk stykke at vi hadde med oss stormkjøkken. Føler du at det er vanskelig å tenne på bålet? Tenn på ovenfra for å sikre bålet i å ikke synke ned i snøen med en gang.

 

Temperaturen er noe som ble undervurdert om natten. Vi måtte tilslutt Zippe sammen soveposene for å holde varmen. Derfor er det viktig med gode varme klær og ekstra klær om man blir våt. I tillegg er det viktig med et godt underlag til hengekøyen, slik at ikke kulden sniker seg på baksiden av kroppen din. Det som er utrolig greit med hengekøye er at det bare er å finne seg 2 trær med passe avstand fra hverandre. Tauet som du må kjøpet i tillegg til ticket to the moon hengekøyen har allerede flere knuter på seg. Dette gjør hengekøye oppsettet veldig enkelt og du har mer tid til andre ting. Turen ble i våre øyne en perfekt “komme seg vekk” øyeblikk.

 

Klar for å dra på tur? En kjapp huskeliste

 • Sjekk været
 • Ha på og med ekstra varme klær
 • Godt og isolerende liggeunderlag
 • fyrstikk eske, kniv, sag, evt stormkjøkken
 • kopp, evt bestikk, fat
 • God sovepose
 • Hengekøye/Telt
 • Mat og vann, evt kok opp snø

 

Campen vår.  Foto: Reisetuppa.blogg.no

#soveute #gjøvik

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg